mebanepraktik.blogg.se

Hej. Vi är två grabbar som heter Robin och Viktor. Vi kommer från Wilhelm Haglunds gymnasium och ska praktisera på Sandvik i Mebane, USA. Vi kommer vara där i fyra veckor. Här kommer ni kunna läsa hur det går för oss under praktiken och vad vi hittar på under våran fritid i USA.

Besök på CTEC och ACC

Publicerad 2018-03-14 02:11:00 i Allmänt,

På fredagen var vi till Career and Technical Education Center (CTEC), vilket är en skola som tar hand om tekniska ämnen. Skolan är ett ställe som elever från high schools åker till för att läsa ämnen som kräver dyr utrustning, t.ex 3D-skrivare och fullutrustat kök till restauranglinjen. Eftersom att de lägger relativt lite pengar på skolorna i North Carolina så satsade de på att bygga en central skola med all utrustning, som de andra skolorna då får ta del av.
 
Vi åkte till skolan kl 08:15 och blev då bemötta av rektorn, Mr. Thomas. Han berättade lite om skolan, vad syftet med den är och så vidare. Därefter introduceradas vi till en elev som visade oss runt på skolan. Vi fick träffa många av lärarna (vilket inte var så många, liten skola) och fick se lektionssalarna. Det fanns datorer överallt, någon 3D-skrivare i varje "engineering class" och hela skolan var fullproppad med teknik. Efter rundvandringen så blev vi intruducerade till ytterligare en elev, och vi följde med båda eleverna till lektioner. Alla lektionerna hade med datorprogrammering att göra, så på grund av det bestämde vi oss för att bara gå på en av dem och sedan gå på en lite mer djupgående rundvandring i de olika tekniksalarna, eftersom att vi går en teknisk utbildning. Vi träffade olika lärare och diskuterade likheter samt skillnader mellan våra skolor.
 
Till lunchen kom även folk från Sandvik och hälsade på. Där snackades det också en del om skillnader och likheter mellan skolorna, och länderna. En sak som amerikanerna blev shockade över var att vi bara var 18 år och bodde i ett annat land i fyra veckor utan föräldrar, tydligen skulle en amerikansk mamma aldrig gå med på det.
 
Efter lunchen åkte vi och besökte en högskola med en elev därifrån, Trevor. Han går ett lärlingsprogram och i och med det så jobbar han deltid på Sandvik. Högskolan heter Alamance Community College (ACC) och ligger mindre än tio minuter från Sandvik. Det Trevor visade var mer inriktat på industri istället för teknik. De hade en mängd fräsar och svarvar i en ganska stor verkstad, de hade till och med manuella fräsar (slå det, WHG), samt tekniskt inriktade lektionssalar för hydraulik, pneumatik och elektricitet, med mera.
 
 
Huvudentrén CTEC
 
Inspekterar utrustingen på ACC

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela