mebanepraktik.blogg.se

Hej. Vi är två grabbar som heter Robin och Viktor. Vi kommer från Wilhelm Haglunds gymnasium och ska praktisera på Sandvik i Mebane, USA. Vi kommer vara där i fyra veckor. Här kommer ni kunna läsa hur det går för oss under praktiken och vad vi hittar på under våran fritid i USA.

Huvudstan'

Publicerad 2018-03-15 01:51:00 i Allmänt,

Vi spenderade vår lördag i Washington DC där vi träffade Abraham "Abbe" Lincoln med flera. Det blev inte mycket sömn under fredagsnatten eftersom att vi gick upp vid kl fem på lördagsmorgonen. En halvtimme senare bar vi oss iväg mot Washington. Bilresan tog ca fyra och en halv timme, varav 20 minuter gick åt till att hitta en parkering. Det gick förvånansvärt bra att köra i Washington, det var lite trafik under morgontimmarna och gatorna var lugna.
 
Större delen av dan spenderades vid alla monument och viktiga platser. Det som shockade oss var avstånden mellan allt, på filmer verkar det som allt ligger bara ett stenkast mellan varandra, men under hela dagen gick vi 10km bara för att ta oss mellan sevärdigheterna (det var 2.25km mellan Washingtonmonumentet och The US Capitol). Vi hann inte göra så mycket mer än att kolla på de viktigaste sevärdigheterna, eftersom att det var en dagsresa, men det räckte gott och väl för oss.
 
Vi kom hem till Mebane vid 20:30 på kvällen och då hade man inte mycket energi kvar. Det var verkligen coolt att se alla dessa byggnader och monument som vi alla har sett på film och TV, och vi skulle gärna åka dit i framtiden för att se mer.
 
     
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela