mebanepraktik.blogg.se

Hej. Vi är två grabbar som heter Robin och Viktor. Vi kommer från Wilhelm Haglunds gymnasium och ska praktisera på Sandvik i Mebane, USA. Vi kommer vara där i fyra veckor. Här kommer ni kunna läsa hur det går för oss under praktiken och vad vi hittar på under våran fritid i USA.

Andra arbetsveckan avklarad

Publicerad 2018-03-05 02:50:00 i Allmänt,

 
Nu har det gått ännu en arbetsvecka och antagligen några av dom bästa dagarna hittills. Vi båda fick en ny avdelning på jobbet, vilket vi kommer till senare och fick även besök av Roine (våran verkstads- och idrottslärare).

Jag (Robin) fick vara på specialverktygsavdelningen som heter ME. Jag har totalt fått träffa fem stycken arbetare ute i produktionen som jobbade på just den avdelningen. Var och en visade mig hur de hanterade sina maskiner och även hur dom tillför sin del i produktionen. Alla har varit supertrevliga, pratar gärna om saker utanför jobbområdena och undrar hur saker och ting går till i Sverige. Denna vecka har till mestadels gått åt till att observera våra avdelningar och studera vad var och varannan maskin utgör för uppgifter.

Jag (Viktor) fick jobba i en STAMA-cell på fräsavdelningen. Det mesta jag gjorde var att ta ur färdiga bitar ur maskinen och grada dem. Jag fick även göra lite 5S-arbete, jag städade ur några vagnar, sorterade fixturer och markerade var de skulle vara. Annars har jag mest observerat vad de gjorde på avdelningen, meningen var att jag skulle få en förståelse för vad de gjorde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela